Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΦΑ

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας και την καθημερινή ενασχόληση μας με τα εκπαιδευτικά δρώμενα, δημιουργήσαμε το σχέδιο εκπαίδευσης μας. Η ‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΦΑ’’ το εκπαιδευτικό σύστημα μας που εδώ και τόσα χρόνια προετοιμάζει αποτελεσματικά τους μαθητές μας και τους οδηγεί στο πανεπιστήμιο. Το μυστικό της επιτυχίας της  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΦΑ βρίσκεται στα εξής:

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ

Οι καθηγητές που εργάζονται στο Φροντιστήριο μας  έχουν επιλεγεί προσεκτικά για την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση, τη μεγάλη τους διδακτική εμπειρία, την προθυμία και την μεταδοτικότητα τους και γενικότερα το άριστο παιδαγωγικό υπόβαθρό τους. Η αξιολόγηση τους γίνεται κάθε χρόνο τόσο από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από τους μαθητές μας, όσο και από τις επιδόσεις των μαθητών μας στις πανελλαδικές εξετάσεις που συγκρίνονται με πανελλαδικά στατιστικά ανά έτος. Βοηθώντας το έργο τους, επιπλέον πραγματοποιούμε σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης για πρακτικές και μεθοδολογία διδασκαλίας καθώς και για τις εκπαιδευτικές εξελίξεις . Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές είναι η πραγματική δύναμή ενός ισχυρού φροντιστηρίου, είναι αυτοί που θα εκπαιδεύσουν, που θα καθοδηγήσουν και θα εμπνεύσουν τον μαθητή σε αυτό το δύσκολο ταξίδι προς την γνώση και επιπλέον αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες που θα οδηγήσουν τους μαθητές μας στο πανεπιστήμιο.
 

ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

Για να πετύχουμε σε αυτό που κάνουμε , απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει στόχος. Ένας στόχος που να μας εκφράζει να μας γεμίζει, να τον θέλουμε πολύ, και που θα κάνουμε την μέγιστη προσπάθεια να τον κατακτήσουμε . Μαζί με τον Διευθυντή Σπουδών Ραβάνη Απόστολο, ο μαθητής θέτει  τον μεγάλο του στόχο, τον κάνει σκοπό της ζωής του και έπειτα παρακολουθούμε και επεμβαίνουμε στον δρόμο προς την επίτευξης του στόχου αυτού. Είναι απαραίτητο να θέτουμε  στόχο, να έχουμε σχέδιο για το πως θα το πετύχουμε και να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες στην διάρκεια  της διαδρομής για να τον πετύχουμε.
 

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΒΗΜΑ

Η επιτυχία στις εξετάσεις δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα της διδασκαλίας, αλλά και στον τρόπο που ο κάθε μαθητής αντιλαμβάνεται, κανει ουσιαστική μελέτη και αφομοιώνει τις παρεχόμενες  γνώσεις. Αυτό αποτελεί το αντικείμενο των ατομικών και ομαδικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί ο Διευθυντής Σπουδών του ΑΛΦΑ Ραβάνης Απόστολος με τους μαθητές όλων των τάξεων του φροντιστηρίου και που ως αποτέλεσμα οδηγεί στην ουσιαστική κατανόηση του μαθήματος, στην πειθαρχία του μαθητή στις οδηγίες και συμβουλές του εκπαιδευτικού, στη σωστή και ποιοτική μελέτη του, καθώς και στη σωστή διαχείριση της γνώσης τους.

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ MΑΘΗΤΩΝ

Κατά  τη διάρκεια της προετοιμασίας του μαθητή για τις εξετάσεις του, παρακολουθούμε και αξιολογούμε συστηματικά την πορεία και τις προοπτικές κάθε μαθητή ξεχωριστά, μέσα από βαθμούς και παρατηρήσεις που συμπληρώνονται καθημερινά στις ηλεκτρονικές καρτέλες του κάθε μαθητή. Μέσα από την συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση του κάθε μαθητή γνωρίζουμε  άμεσα την πρόοδο και εξέλιξη της απόδοσής του μαθητή και καθορίζουμε την στρατηγική μας για να φτάσουμε στο επιθυμητό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα ο Διευθυντής σπουδών και οι υπεύθυνοι τάξεων είναι πάντα διαθέσιμοι και συζητούν  με τους μαθητές για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα τους και τους στηρίξουν εκπαιδευτικά και ψυχολογικά στην απαιτητική προσπάθειά τους.
 

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο προγραμματισμός της μελέτης του και του χρόνου που θα πρέπει να αφιερώνει ο κάθε μαθητής για τα μαθήματα του, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την οργάνωση και τον στρατηγικό σχεδιασμό του στόχου που είναι η είσοδος στο πανεπιστήμιο. Ο Διευθυντής Σπουδών του ΑΛΦΑ Ραβάνης Απόστολος πραγματοποιεί ατομικές συναντήσεις μαθητών όπου μέσα και από την επικοινωνία του με τον μαθητή συντάσσει  ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης όπου σ΄αυτό κατανέμει σωστά και οργανωμένα το χρόνο μελέτης άνα μάθημα και ημέρα, σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, εντάσσοντας παράλληλα και τις  υπόλοιπες  δραστηριότητες του μαθητή μέσα σ’ αυτό. Με αυτό τον τρόπο οργανώνεται αποτελεσματικά η μελέτη του κάθε μαθητή και παράλληλα ο μαθητής αισθάνεται ψυχολογικά καλά.

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ & ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΦΑ στην προσπάθεια του να ενσωματώσει και τα πλεονεκτήματα της εξατομικευμένης εκπαίδευσης και μελέτης του μαθητή, έχει καθιερώσει το αναγνωστήριο του Σαββάτου με την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών του φροντιστηρίου, καθώς και την μελέτη στον χώρο   του φροντιστηρίου σ΄ ένα κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Kάθε Σάββατο λοιπόν το φροντιστήριο λειτουργεί ως αναγνωστήριο, όπου οι μαθητές διαβάζουν, λύνουν ασκήσεις και  απορίες τους με την εποπτεία καθηγητών του φροντιστηρίου. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν στις αίθουσες μελέτης του φροντιστηρίου και να λύνουν τις απορίες τους από τους καθηγητές του φροντιστηρίου, σε διαλειμματα ή όποτε βρίσκονται στον χώρο του φροντιστηρίου, και δεν έχουν διδασκαλία στην τάξη.

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Οι καθηγητές και η Διεύθυνση του φροντιστηρίου  βρίσκονται πάντα στην διάθεση των γονέων των μαθητών μας, προκειμένου να τους ενημερώνουν για την πορεία των παιδιών τους. Πέρα λοιπόν από τις δύο τακτικές ενημερώσεις γονέων, κάθε γονέας έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται από τους καθηγητές οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας κατόπιν τηλεφωνικού συνεννόησης με την γραμματεία του φροντιστηρίου. Επιπλέον, η γραμματεία μπορεί να ενημερώνει τους γονείς μέσα από τις καρτέλες των μαθητών για τις παρατηρήσεις επίδοσης των καθηγητών, καθώς και για τους βαθμούς των τεστ, των διαγωνισμάτων και τις απουσίες των μαθητών. Τέλος όταν οι υπεύθυνοι καθηγητές τάξεων ή τμημάτων εντοπίζουν εκπαιδευτικές αδυναμίες ή προβλήματα καλούν  μέσω της γραμματείας μας σε ενημέρωση τον γονέα. Για εμάς, η σωστή συνεργάσια και επικοινωνία με τον γονέα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας , χτίζει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γονέα και φροντιστήριο και βοηθάει ενεργά στην πρόοδο του μαθητή.

 

ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΦΑ έχει την δυνατότητα και δημιουργεί  ομοιογενή εκπαιδευτικά  τμήματα, ένα ακόμα πολύτιμο  εργαλείο για την αποτελεσματική ένταξη και εκπαίδευση του κάθε μαθητή . Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τα οκτώ-εννιά άτομα, ενώ η σύνθεσή τους βασίζεται αρχικά στη βαθμολογία του κάθε μαθητή στο σχολείο και έπειτα διαμορφώνεται από την αξιολόγηση των καθηγητών του φροντιστηρίου με βάση την παρουσία του μαθητή στο τμήμα, καθώς επίσης και από τις επιδόσεις του σε  διαγωνίσματα και τεστ. Στα τμήματα  πραγματοποιούμε ανά τακτά χρονικά ανακατάταξη της σύνθεσής τους. Ομοιογενή εκπαιδευτικά  τμήματα σημαίνει τμήματα με κοινό γνωστικό αντικείμενο , με κοινές απορίες που λειτουργούν μέσα σε ένα άριστο εκπαιδευτικό και γνωστικό περιβάλλον. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την αμεσότερη και πιο αποτελεσματική καθοδήγηση των μαθητών από τους καθηγητές και τη συνεργασία μεταξύ των συμμαθητών. Διαμορφώνουμε τέτοιο περιβάλλον ώστε τα παιδιά να εκπαιδεύονται σωστά και να αναπτύσσουν και μεταξύ τους δυνατές σχέσεις, στο πλαίσιο μιας ομάδας που συνεργάζεται στενά και αλληλοϋποστηρίζεται.
 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΥΚΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ- ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΦΑ  τα διαγωνίσματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε, εκτός ωραρίου διδασκαλίας, τέσσερις κύκλους τρίωρων επαναληπτικών διαγωνισμάτων σε συνθήκες εξετάσεων. Κάθε χρόνο από την έναρξη του θεσμού, συμμετέχουμε στα επαναληπτικά θέματα της ΟΕΦΕ, με θέματα προσομοίωσης των πανελλαδικών εξετάσεων. Η συνεχής τριβή των μαθητών μας στη διαδικασία των εξετάσεων αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας μας. Πραγματοποιώντας  ο μαθητής συνεχής πρόβες εξετάσεων δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και είναι εκπαιδευτικά και ψυχολογικά έτοιμος να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις.

 

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Κατά την εγγραφή, δίνονται στους μαθητές του φροντιστηρίου σε όλα τα μαθήματα Βιβλία-Σημειώσεις, τα οποία έχουν επιμεληθεί οι έμπειροι καθηγητές του φροντιστηρίου μας. Αποτελούν ένα εύχρηστο, και  καλά οργανωμένο υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και για τη μελέτη στο σπίτι.